Приготувати йогурт в домашніх умовах легко

Вересень 23, 2012

Приготувати йогурт в домашніх умовах легко

Щоб навчитися добре приготувати йогурт, потрібно деякий досвід. Пам’ятайте: посуд повинна бути ідеально чистою, інакше в йогурт можуть потрапити непотрібні види бактерій.
Йогурт №1:

10 чашок (2,3 л) незбираного молока 1/4 чашки (50 мл) звичайного йогурту. Доведіть молоко до кипіння в каструлі і зніміть з вогню.
Для того, щоб йогурт вийшов щільним, можна упарити молоко на одну чверть. Трохи остудіть молоко (можна помістити каструлю з молоком у холодну воду). Ідеальна температура для бактерій йогурту 43-45 градусів. Вона повинна бути такою, щоб ви могли утримати в молоці мізинець, не обпікаючись, протягом 10 сек.

Додайте йогурт в підготовлену чашку з невеликою кількістю теплого молока, розмішайте, а потім вилийте цю суміш у каструлю з молоком і як слід перемішайте. У холодну погоду для закваски потрібно трохи більше йогурту. Для росту бактерій йогурту квашеного молоко має кілька годин постояти в теплі абсолютно нерухомо. Температуру молока потрібно підтримувати постійної, загорнувши закриту каструлю кришкою в щільну тканину і помістивши її поблизу джерела тепла.

Намагайтеся не рухати каструлю аж до повного загусання йогурту. Щоб йогурт загусло, зазвичай потрібно 4-8 год. Коли він буде готовий, поставте його в холодильник, щоб зупинити зростання бактерій.

Йогурт може зберігатися 4-5 днів. Не забувайте залишити трохи закваски для наступного разу. Якщо вихідна культура росла погано, замініть її свіжим купівельними йогуртом.

Час приготування – 15 хв. Час дозрівання йогурту – 4-8 годин.
Йогурт виробляють молочну кислоту, яка знищує бактерії, що викликають гниття їжі в товстій кишці і є однією з причин хвороб і передчасного старіння. Оскільки молочний білок в йогурті частково переварити бактеріями Lactobacillus bulgaris, він засвоюється організмом набагато швидше, ніж молоко.

Так, за одну годину молоко перетравлюється на 32%, а йогурт за той же час засвоюється на 91%. Йогурт багатий білками, мінеральними солями, ферментами і вітамінами, навіть такими рідкісними, як D і B12. Йогурт дає кишкових бактерій їх улюблену пишу – лактозу. Тим, у кого мікрофлора кишечника зруйнована антибіотиками, лікарі рекомендують пити йогурт, щоб відновити її. Йогурт є природним антибіотиком. Він здатний знищувати деякі види амеб та такі небезпечні бактерії, як стафілококи, стрептококи і тифозні палички.

Наилучшие решение для приготовления качественного йогурта это конечно же закваски vivo – они отлично себя зарекомендовали не только в Украине но и России и Белоруссии. Огромное количество людей начинают свой день с вкусного и полезного йогурта созданного на основе этих замечательных заквасок!



Зверніть увагу:

Добавить комментарий